BrentyTen 2.1

Gister en vanmorgen ben ik weer lekker wezen hacken aan Wordpress, of beter gezegd het Wordpress thema waar je nu tegenaan kijkt. Het thema is al behoorlijk oud (4 jaar!) en heeft twee software migraties overleeft, en heet sinds ik Wordpress gebruik BrentyTen v2.

Zoals de titel doet vermoeden is er dus een updateje geweest. Al een tijd wilde ik alle ‘webdingen’ die ik deed (en wil doen, zoals een goede fotogallerij) onder 1 software dak brengen. Enkele maanden geleden had ik daartoe een plan uitgeschreven voor een geheel zelfgemaakt stuk software. Heel simpel, en gecompileerd (het programma zou statische html uitpoepen, en dus in principe op elke server kunnen draaien, ook supergoede zonder php). Een probleem daarmee is dat die software dan ook niets meer kan dan wat ik erin heb gestopt, oftewel ik mis dan plugins zoals je ze voor Wordpress hebt. Ook verlies ik dan een beetje de vaardigheid met Wordpress, iets waar ik inmiddels al veel aan gehad heb. Ik kwam toen de WP Supercache plugin tegen, die pagina’s naar statische html omzet en deze volautomagisch deze serveert (en ververst) zonder dat je er iets van merkt. Toch wat extra performance.

Affijn, daarom dus bij WP gebleven. Wat zit er in BrentyTen 2.1? Een aantal kleine scherpe kantjes gladgestreken (waar het volledig weergeven van posts (ipv samenvattingen) op archiefpagina’s de belangrijkste is!). De grote klapper is echter dat de feeds pagina nu met Wordpress opgebouwd wordt. Daartoe heb ik een page-template geschapen, dit min of meer een kopie is van de oude feeds pagina die ik al lang had. Met behulp van de extra velden worden nu de kolommen volgeladen met de juiste html (voornamelijk javascript die de feeds aanroept dus). Best simpel eigenlijk, maar heul leuk.

Meteen de website van /blog naar / gemoved, awesome! Ik speelde nog met het idee van een soort visitekaartje op de frontpage, maar zonder al teveel details te willen vermelden ivm spammers werd dat wat saai. Een volgende keer maar weer. Een andere todo is eens een nieuw thema…