Bitbucket en Github

website, github, bitbucket

Ziezo, sinds vanmiddag is deze website gehost op Github. De pages functionaliteit die men aldaar aanbied leek me beter geschikt dan de gratis static hosting die ik tot nu toe bij PCExtreme had. Onbeperkte schijfruimte en traffic, mits binnen redelijke grenzen, en tevens gratis. In eerste instantie wilde ik van de vergelijkbare functionaliteit bij Bitbucket gebruik maken, omdat hier veel source gehost is waar ik aan gesleuteld heb, en natuurlijk om een beetje tegen de grain in te gaan. Helaas bleek dat je je website bij Bitbucket niet onder een ’naked domain’, zoals bijvoorbeel ‘huisman.tk’ kon hosten: er is geen manier om je A-record netjes in te stellen. Slechts een CNAME (dus subdomain) is mogelijk. Github doet dit wel, dus toch maar bij deze vriendelijke lui. Ook heb ik meteen maar m’n CDN afgeschaft en ga ik in principe al m’n subsites hier ook onder hosten, want ik heb immers geen limieten meer. Verder geen klachten, zelfs een 404 is tegenwoordig bij Github in te stellen!