Ati pulls an nVidia

Nou moe, heeft DAAMIT (AMD/ATi) dan eindelijk het licht gezien? Het lijkt erop de driver-geruchten waar zijn en heel snel werkelijkheid zullen worden. Binnen een week heftige prestatieverbeteringen, binnen een maand Aiglx (jeuh!) en X2000 ondersteuning. Eind dit jaar moet het pakketje dan ook echt helemaal op niveau zijn. Heb ik toch goed gegokt met mijn X1950GT. Eigenlijk gekocht omdat ik AMD een steuntje in de rug wil geven (hee, alle beetjes helpen), maar nu dus ook Linux-proof. Daar bovenop komt er voor R500 (ik val net binnen de boot) en hoger een barebones opensource 2D driver waar iedereen naar hartelust mee mag knutselen.Ik moet trouwens zeggen dat fgrlx (8.40 draai ik geloof ik) me in Ubuntu meevielen. Ik vond het een klein wonder dat ik ze uberhaupt aan de praat kreeg, maar toen ik Mercedes Benz World Racing na wat pielen in Cedega bijna vlekkeloos aan de praat kreeg was ik helemaal content. Echter, een aantal andere games werken weer minder of niet (Warhammer Dark Crusade en Need for Speed Carbon om er een paar te noemen), maar misschien moet ik even wat meer rommelen in de instellingen van Cedega. BIj MBWR hielp dat ook tenslotte. Pixelshaders 2 lijkt de huidige driver niet te ondersteunen iig (GLSL uitzetten). Carbon werkt zo nu wel. Prey ook uitstekend trouwens.In ieder geval, mooi nieuws vanuit DAAMIT. Phonorix is, zoals altijd, de plaats voor zulk nieuws, maar ten behoeve van m’n moerstaal ook even het Tnet artikel.