Webwag vs Netvibes

In het kader van de gepersonaliseerde thuispagina ben ik al een tijdje te vinden bij Netvibes. Vooral dat ik van ~20 RSS feeds direct kan zien wat er nieuw is, is erg handig. Nadeeltje van Netvibes is de snelheid, soms moet je wel 20 seconden wachten voor alles er staat. Vroeger gebruik ik Google/IG (nu iGoogle), maar die liep altijd een paar uur achter met de feeds, waardoor ik toch meteen maar naar de website doorklikte.Nu heb ik WebWag gevonden. Zij doen ongeveer hetzelfde als Netvibes (natuurlijk alles effe anders), maar kwa RSS werkt het even lekker als Netvibes. Echter, ze lijken een stukje sneller. In ieder geval al geen laadscherm, en daar bovenop komen de RSS feeds sneller beschikbaar. Mooi dus. Soms lijkt het verschil echter groter dan anders, dus of ik geheel overstap…