Website tikkeltje opgefrist

code, website

De afgelopen weken ben ik aan het spelen geweest met een aantal alternatieven voor nanoc. Nanoc is de software waarmee ik deze website onderhou, en ondanks het feit dat dat eigenlijk prima verloopt, wil ik zien of een Python-alternatief mij ook zou kunnen bekoren (scheelt weer een framework installeren). Ik vond Pelican, Acrylamid, Mynt en Obraz, waarvoor ik zelfs wat bugs heb gefixt. Allen hebben net voldoende nadeeltjes/bugjes om niet zo praktisch te zijn als Nanoc-vervanger: in Pelican lijkt een werkzame URL-rewriting nog in beta, Acrylamid genereert geen UTF8 output, Mynt laat me geen standaard post-template instellen en Obraz relativeert URLs van assets niet. Arg. Overzichtje op een draadje op reddit.

Ondertussen heb ik de archief- en tagpagina’s samengevoegd en wat opgekuist, alsmede de achtergrondafbeelding. Leuk hoor.