Op zoek naar info over obscure producten?

Zo nu en dan kom je een product tegen met een zeer aantrekkelijke prijs, waar je maar nauwelijks info over kunt vinden met Google. Vaak heb ik zelf het liefst gebruikerservaringen, omdat review vaak de dingen onderzoeken die je al ongeveer weet en soms gewoon een advertentie zijn. Nu kun je Google een beetje tweaken door bijvoorbeeld ‘forum’ als extra zoekwoord mee te geven, maar met die echte zeldzame producten blijft het lastig.

Ik heb m’n ouwe trouwe dual Xeon verkocht en daarvoor in de plaats een geheel nieuw systeem besteld, met daarbij een Peak Radeon X1950GT. Niks over dat ding te vinden. Een plaatje + reclame praatje op de Peak-website, verder niente. Met Google vooral veel (Italiaanse??) webshops en prijsindexen te vinden. Ik wilde vooral weten af het ding ook een beetje stil was. Toen bedacht ik me dat ik een tijdje terug Omgili was tegengekomen. “Find out what people are saying” is hun slogan, en dat klopt ook want ze indexeren vooral fora en dat soort dingen. Via Omgili kon ik toch op een Italiaans forum (jawel) vinden dat hij voorzien is van een speciale uitgave van de Zalman VF700, geheel in aluminium en dat hij best stil was daardoor.Lang verhaal kort: als je gebruikservaringen zoekt (hoewel Omgili zich daar volgens mij niet toe beperkt): zoek eens met Omgili.