En meteen maar toch die statische linkpagina

ala Netvibes. Ik had nog een PHP scriptje dat de koppen van een RSS feed kon snellen, maar mn webhost bleek het niet goed te vinden dat ik gegevens van elders inlaadde. En aangezien Firefox met de live bookmarks zoals ik in de vorige post beschreef toch wat traag werd ten tijde van het updaten van de feeds, bleef een homemade netvibes toch lonken. PHP was blijkbaar geen optie, dus dan maar javascript! Omdat javascript standaard niet met XML bleek om te kunnen gaan, ben ik maar aan ’t googlen geslagen. Blijkt dat Google speciaal hiervoor een javascript API te hebben. De jongens van A robust RSS Feed displayer hebben daar een wrapper omheen geschreven die het tonen van feeds een kwestie van een lijntje toevoegen is, echt wat voor mij dus :)

Omdat ik ook nog een bookmarksveldje had in Netvibes, wilde ik die er ook natuurlijk in zetten. Gelukkig kon ik die als Netscape Bookmarks HTML exporteren (ze maken het uitstappen toch makkelijk, lang leve web2.0!) en met onderstaande regexp omzetten in een deftige lijst :) <DT><A HREF="(.)" ADD_DATE="(.)" LAST_VISIT="(.)" TAGS="(.)">(.*)</A> <li><a href="1">5</a></li>

Omdat RSS feeds een zeer beperkte XML syntax heeft, moet een RSS reader puur in javascript volgens mij wel bij elkaar de regexpen zijn, maar zo goed zijn mijn javascript skillz op dit moment niet. Het is in ieder geval al mooi dat een Google API waarschijnlijk nog heel lang beschikbaar zal zijn voor mn prive-netvibes.

Plan is in ieder geval geslaagd, en het resultaat is rechts onder Links te zien. Not bad, ey?