7900GS: Yeah Baby!

Deze XFX 7900GS (niet de overgeklokte variant) was nog maar een euro of 67, dus voor die prijs kon ik mijn Radeon X1950GT niet in mijn systeem laten zitten. De laatste heb ik weten te verkopen voor een prijs waardoor het me geen cent kostte de 7900GS in de brievenbus te vinden. Meteen gemonteerd en Ubuntu geinstueerd de drivers te installeren. Even herstarten en tada: Compiz werkt automagisch al. Ook het temperatuur/activiteit gestuurde ventilatortje op de XFX werkt prima in Linux, dus dat hebben ze daar netjes in hardware en OS-onafhankelijk opgelost zodat het kabaal in Ubuntu ook binnen de perken blijft (hij blijft niet loeien tijdens gebruik van Compiz bijvoorbeeld). Hij is trouwens sowieso behoorlijk stil, dus ik ben erg tevreden over deze wissel.De NVidia werkt natuurlijk wat beter dan de Ati in Linux, als het op games aankomt, dus weer een stapje dichterbij de wereld zonder Windows ;)