320GB en 28"

Al een week of twee heb ik m’n oude 20" Philips beeldbuis vervangen door een 28" paneel van Hanns.G (ja, voor 333 euro, mooi is dat he). Dat is dus erg fijn, en met een 25% overklok van m’n ouwe trouwe 7900GS hoef ik niet eens aan de nieuwe grafische kaart. M’n oude Philips heb ik net verkocht, waardoor de totaalprijs op slechts 200 euro komt, voor een FullHD schermpje. Not bad, ej?

Gisteren heb ik, met een Benz 180 ;), een nieuw 320GB schijfje opgehaald voor m’n MacBook. Direct geinstalleerd natuurlijk, per mijn eigen instructies. Werkte prima, behalve dat ik XP niet zover kon krijgen een FAT32 partitie te formatteren. Toen maar voor NTFS gegaan. Gelukkig zitten de mannen van NTFS-3g nooit stil en de laatste driver is gewoon zo goed, dat ik eigenlijk niets anders hoef te doen dan installeren. Hij herkent alles automagisch upon reboot, en performance is ook niet te onderscheiden.

Plannen om de MacBook als primair (portable) systeem te gebruiken vorderen dus gestaag. Gek genoeg ziet het beeld, via de DSUB kabel van MacBook naar Hann.G, er prima uit, dus da’s extra fijn.

Maar ook sinds een week of twee heb ik Ubuntu weer fulltime draaien (middels WUBI, wat werkt dat goed zeg!) en Compiz, hmmmmm :) That’s nice ;) Ik heb het nu zo draaien dat het prettiger werkt dan OSX, dus misschien toch ook Ubuntu op de MacBook gooien…