2 maanden geen intahweb

Het is niet helemaal voor niets zo stil geweest in juli: ik zit van 1 juli tot 1 september even in een kamer zonder internet aansluiting. WATTT???!!!! Ja, geen 100mbit meer. Wel heb ik bij de overburen mijn Netgear toegangspunt neergezet, maar die is toch niet zo sterk wat zenden en ontvangen betreft, en regelmatig ligt het er weer een paar dagen uit. In ieder geval, ik heb heel wat uurtjes gewonnen de afgelopen weken, omdat ik nu niet eens meer doelloos kan surfen.

Een van de dingen die ik heb gedaan is heel veel TV-series eindelijk eens kijken (en toen gingen mijn beide 1.5TB schijven stuk, heb inmiddels 3 nieuwe ;) ). Maar het meest trots ben ik op mijn Gnucash boekhouding. Jaja, Gnucash, en we hebben het dan over de NSA-boekhouding natuurlijk. Na maanden Gnucash downloaden, afschrikken, naarstig zoeken naar alternatieven, ze niet vinden, een spreadsheet of database proberen te bouwen, falen, en weer Gnucash downloaden, kwam ik er afgelopen vrijdag toch echt achter. Nadat ik al bijna was verkocht aan Homebank, en al heel wat ingevoerd had, kwam ik erachter dat ik geen begroting op jaarbasis kon invoeren en sowieso de resultatenrekening niet kon uitvoeren. Waardeloos dus. De hele dag was ik ermee bezig, en verdomme, nu is de maat vol, Gnucash.

Als eerste gecheckt natuurlijk op die wel kon uitvoeren, en dat kan (sort of, html, of knippen en plakken, niet ideaal, maar werkt perfect). Na een weekend bouwen, nadenken over wat een belans eigenlijk ook alweer is, over hoe ik het mijzelf in het dagelijks werk zo makkelijk mogelijk kan maken, heb ik nu een systeem dat alles aankan. Kwestie van bankafschiften inladen, kasregister invoeren, boem, balans ligt klaar. O yeah. Mee lov me longtime. Ik heb er een uitvoerige handleiding voor mezelf bij geschreven, die ik misschien nog weleens uitwerk en wereld kenbaar maak, want iedere vereniging zal hier wat aan hebben lijkt me.